Goodyfoody to międzynarodowa, lekka kuchnia, która łączy tradycję wschodnią z nowoczesną wiedzą o jedzeniu i która opiera się na kilku podstawowych zasadach:
– spożywaniu produktów nierafinowanych i pełnowartościowych (nierafinowane oleje i cukry, pełnoziarniste mąki i ziarna, wysokiej jakości nabiał, ryby oraz mięsa ze sprawdzonych hodowli, wolnych od hormonów i antybiotyków, chleb z dobrej mąki na naturalnym zakwasie, jaja z hodowli wolnowybiegowych)
– nie stosowaniu żadnych konserwantów ani polepszaczy do żywności
– w miarę możliwości używaniu produktów pochodzących z regionu, w którym mieszkamy (np. sezonowych owoców i warzyw)
– jedzeniu
![](https://ml7bxsmm6vwm.i.optimole.com/cb:xA_C.54c2a/w:300/h:150/q:eco/f:best/ig:avif/https://alivia.org.pl/wp-content/uploads/sites/10/2024/12/Projekt-bez-nazwy-4.png)