Marzec jest miesiącem świadomości raka jelita grubego, dlatego 30 marca 2023 r. o godz. 20:00 zapraszamy na kolejny webinar Onkofundacji Alivia poświęcony temu nowotworowi.
W webinarze udział wezmą eksperci: dr n. med. Marek Gełej – onkolog kliniczny oraz dr inż. Katarzyna Zadka – dietetyk. W późniejszej części spotkania swoim doświadczeniem oraz historią leczenia podzieli się Podopieczny Onkofundacji.
Plan webinaru:
20:00 – 20:05 Powitanie i wstęp
20:05 – 20:25 Aktualne możliwości leczenia raka jelita grubego – dr n. med. Marek Gełej
20:25 – 20:40 Dieta w leczeniu raka jelita grubego – dr inż. Katarzyna Zadka
20:40 – 20:50 Rak jelita grubego – perspektywa pacjenta
20:50 – 21:05 Wsparcie pacjentów onkologicznych Onkofundacji Alivia – Urszula Zienkiewicz
21:05 – 21:20 Sesja pytań i odpowiedzi
21:20 – 21:30 Podsumowanie i zakończenie spotkania
Dołącz do nas!
Tu znajdziesz przygotowane specjalnie dla Ciebie darmowe wsparcie w zmaganiach z rakiem!
Dr n. med. Marek Gełej
Onkolog kliniczny, od początku drogi zawodowej związany z Opolskim Centrum Onkologii.
Kształcenie specjalizacyjne odbywał pod kierunkiem nestora opolskiej onkologii dr. Kazimierza Drosika. Obecnie zastępca ordynatora Kliniki Onkologii i asystent wydziału lekarskiego Uniwersytetu Opolskiego. Główny obszar zainteresowań to nowotwory przewodu pokarmowego.
Dr inż. Katarzyna Zadka
Ekspertka w zakresie żywienia klinicznego w Nestlé Health Science. Absolwentka Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu oraz Podyplomowego Studium Dietetyki i Poradnictwa Żywieniowego na Uniwersytecie Medycznym w Poznaniu. Ukończyła Akademię Leczenia Żywieniowego Polskiego Towarzystwo Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu w Krakowie. Uzyskała tytuł doktora na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie. Pasjonatka dietetyki i technologii żywności. Na co dzień prowadzi spotkania edukacyjne oraz warsztaty dla dorosłych i dzieci z zakresu żywienia. Autorka wielu artykułów, w tym publikacji naukowych – zarówno w obszarze profilaktyki chorób dietozależnych, jak i żywienia klinicznego. Wykładowczyni na studiach podyplomowych poświęconych tematyce well-being i zdrowia w miejscu pracy.
Uczestnictwo w webinarze jest bezpłatne. Zapisz się już dziś – kliknij TU.
Partnerami webinaru są Ogólnopolska Federacja Onkologiczna i Nestlé Health Science.